Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta16ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El Carme, primer premi de projectes científics al concurs de robòtica First Lego League
L´Ajuntament els rebrà al Saló de plens el dia 12 de febrer

Imatge inexistent

L’equip de robòtica de l’escola El Carme de Sant Sadurní d’Anoia va guanyar aquest dissabte el primer premi del concurs de Robòtica First Lego League, que es va celebrar a Reus, en la categoria de millor projecte científic. L’Alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, va voler acompanyar aquests joves científics i emprenedors en aquest projecte, que participava en la segona edició d’un concurs que enguany tenia com a temàtica buscar solucions per facilitar la vida a la gent gran.

L’equip REC, Robòtica El Carme, va presentar el seu projecte científic en tres rondes davant el tribunal, un projecte que consistia en el disseny, realització i publicitat d’un nou caminador per a persones amb dificultats de mobilitat, però adaptat per a pujar i baixar escales o rampes. Primer van fer tres rondes amb el robot, en segon lloc van presentar el projecte davant el jurat i fialment els van escollir per fer la presentació davant de tot l’auditori. Els joves han estat preparant aquest projecte els darrers quatre mesos i van competir amb 15 equips més.

A més de l’interès i utilitat de l’aparell, que va deixar amb la boca oberta el jurat i el públic assistent, aquests joves estudiants d’ESO van demostrar una gran preparació i facilitat expressiva a l’hora d’explicar-lo davant el jurat. El trofeu era una copa fet amb peces de lego i se’ls va animar a preparar el projecte en anglès i fer els passos necessaris per presentar-lo a una fase internacional dels millors treballs presentats arreu del món.

Imatge inexistent

First Lego League (FLL) és una iniciativa on hi participen més de 200.000 joves de 60 països de tot el món. Són joves de 10 a 16 anys als quals se’ls presenta un repte del món real, que han de solucionar mitjançant la construcció de robots que realitzin tasques en un tauler de jocs que fa referència a la temàtica del repte. Els equips tenen un entrenador com a guia i s’han de deixar conduir per la seva imaginació, alhora que descobreixen futures vocacions científico-tecnològiques i desenvolupen valors positius per la societat. Treballen en equips d’entre 3 i 10 participants durant 10 setmanes per resoldre el repte i després participen en els tornejos FLL.

Molta alegria i ganes de continuar

L’Alcalde, Josep Maria Ribas, va felicitar sincerament als joves científics, Alba Barrera, Judit Martín i Nil López, de 4t d’ESO; Teresa Roig, de 3r d’ESO; Helena Mateu, Oriol Company i Oriol Riudavets; de 2n d’ESO, i Irina Espinet, Xènia Ollé, Meritxell Puig, Pau Batlle, Miquel Girart i Joan Malet, de 1r d’ESO, encapçalats pels responsables del grup, Joan Espinet i Montse Vilella. Molts amics i familiars van acompanyar-los en aquest acte.

El dia 12 de febrer l’Ajuntament de Sant Sadurní rebrà l’equip REC a la Sala de Plens, a dos quarts de vuit del vespre, per celebrar aquest triomf.


 

Pujar al principi de la pàgina