Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Care Santos, Premi Ramon Llull 2014, presenta ´Desig de Xocolata´ a l´Espai Xocolata

 Imatge inexistent

Aquest dilluns l’escriptora guardonada amb el Premi Ramon Llull d’enguany, Care Santos, va presentar la seva darrera novel·la, ’Desig de Xocolata’, a l’Espai Xocolata de Simon Coll de Sant Sadurní, en un acte organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Biblioteca municipal, la qual va instal·lar per a l’ocasió una parada amb llibres de l’autora i una guia de lectura dels seus llibres.

Imatge inexistent

Imatge inexistent

L’escriptora va estar acompanyada pel propietari de Simon Coll, Xavier Coll, i al públic per l’alcaldessa de la vila, Susanna Mérida, i una bona representació del consistori sadurninenc, a qui Care Santos va agrair especialment la seva presència.

Coll va presentar Care Santos explicant que fa un temps l’escriptora el va anar a trobar interessant-se per un xocolater del segle XVIII que va inventar una màquina de processar xocolata sòlida i que en aquesta primera trobada es va iniciar la gestació del llibre. Un cop llegit, i reconeixent una molt bona feina, des de Simon Coll van començar a treballar per dissenyar diversos bombons inspirats en passatges de la novel·la, els quals, després que l’autora llegís els fragments del llibre, el públic assistent a la presentació va poder degustar: “M’encanta que les paraules donin peu a bombons; això no m’havia passat mai”, va dir l’autora.

Imatge inexistent

Care Santos va mostrar-se molt contenta de tornar a ser a Sant Sadurní i molt agraïda per la “generositat del senyor Coll, a qui va anar a demanar temps i en va rebre moltíssim”. Santos va reconèixer que com que els escriptors són “mentiders amb solvència”, el xocolater del segle XVIII anomenat Fernández, el qual va investigar durant temps sense trobar cap document, en el fons era una excusa per conèixer un xocolater de debò, “el seu dia a dia, la seva manera de treballar, una persona que ha dedicat la seva vida a la xocolata. Em va permetre veure allò de què ens alimentem els novel·listes, més enllà de les dades, allò que no és als llibres”.Després va fer una àmplia feina de documentació i visites a altres xocolaters per poder escriure el llibre.

La xocolata és el teló de fons d’una novel·la que explica la vida de tres dones de tres segles diferents a través d’una xocolatera de porcellana blanca. A sobre la taula on es presentava el llibre, en l’ambient íntim i amb aroma de cacau de l’Espai Xocolata, Care Santos va trobar la xocolatera del seu llibre: “És la primera xocolatera que veig que és igual a la que m’havia imaginat”

Podeu obtenir més informació sobre l’escriptora i sobre el llibre al seu web http://www.caresantos.com/

Imatge inexistent

Pujar al principi de la pàgina