Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Estat del cel21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Unes 450 persones a la presentació del llibre ´El Doctor Antoni Nin, un metge peculiar´

Imatge inexistent

Una Fassina plena de gom a gom va acollir dijous 10 d’abril la presentació del llibre ’El doctor Antoni nin, un metge peculiar’, de Pepi Pérez Albiol, que va presentar la seva obra acompanyada pel Dr. Jordi Estapé, Miquel Raventós i Jordi Nin Giménez, un dels seus fills, a més de l’Alcaldessa de la Sant Sadurní, Susanna Mérida, que va donar obrir l’acte.

Unes 450 persones, entre les quals s’hi trobaven fills, néts, altres familiars i amics del Dr. Nin, van voler prendre part a la presentació del llibre, convertida en homenatge a una persona molt estimada a la vila.

Imatge inexistent

Els encarregats de la presentació van explicar les seves vivències amb el Doctor Nin i van destacar que tothom el recordaria per la seva generositat i perquè es desvivia pels seus pacients. La família i la col·laboració de Miquel Raventós han estat claus a l’hora d’escriure el llibre, tal i com va explicar l’autora, mentre que el Dr. Jordi Estapé es va desfer en elogis cap al que va descriure com un gran amic i un grandíssim metge, amb un encertat ull clínic. Jordi Nin, al seu torn, va fer un emotiu repàs per la vida del seu pare. Els beneficis del llibre aniran destinats a Càritas.

El Doctor Nin

El doctor Antoni Nin va dedicar la serva vida a atendre els seus pacients, no només des d’un punt de vista mèdic sinó també des d’una vessant molt humana. Va ser un bon metge de capçalera que atenia a tothom fos l’hora que fos. Molts sadurninecs van posar la salut a les seves mans, era un humanista amb una gran capacitat psicològica i un important ull clínic.

El llibre inclou una petita biografia del personatge, que es complementa amb els viatges i la música, les seves dues grans passions a part de la medicina; un recull del testimoni de diferents persones que el van tenir com a metge i una recopilació d’altres doctors que van exercir a Sant Sadurní des de l’any 1927.

Tal i com diu l’escriptora Teresa Costa-Gramunt a la contraportada del llibre “Amant de la literatura i de la música, i una mica col·leccionista d’objectes antics, amarats de la pàtina del temps, no recordo mai haver vist el Dr. Nin vestit de qualsevol manera. Com si amb el vestit acurat portés aquella elegància subtil que procedeix d’haver polit la seva humanitat amb una formació humana en procés continu, com en procés de metamorfosi contínua es manifesten els processos vitals, que ell coneixia i estudiava.

La vida no li va estalviar el dolor físic ni el dolor moral, que encara el van acostar més al dolor dels altres.

Home d’una gran plasticitat espiritual, comprensiu, amant de la família, del poble i de la terra catalana, el seu record, per a molts, serà el d’un àngel barroc de galtes plenes i rosades, que amb les seves ales ens va retornar a la vida i ens va donar consol”.

Pujar al principi de la pàgina