Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El Casal d´Avis Municipal tanca el curs amb èxit i farà vacances el mes d´agost

Imatge inexistent

El Casal d’Avis municipal farà vacances aquest mes d’agost i tornarà a obrir portes l’1 de setembre, després de tancar el curs amb èxit, sobretot gràcies a la gran participació de la gent gran de la vila i a la voluntat de l’Ajuntament de tirar-lo endavant.

I és que, malgrat la indefinició que hi va haver el mes de setembre de l’any passat sobre el futur de l’antic Casal d’Avis de l’obra social de Caixa Penedès, l’Ajuntament es va posar al capdavant i va assumir-ne la gestió i bona part del finançament. Per la seva banda, els vint avis i àvies que formen part de la Junta del Casal han col·laborat intensament amb l’Ajuntament per donar continuïtat a aquest espai i han participat en l’organització de la programació i organització d’activitats i actes i en la pròpia gestió del casal.

A banda d’activitats, excursions, actes i festes el Casal d’Avis Municipal ha ofert un programa ben ampli d’ activitats fixes setmanals, com ara gimnàstica, classes de ball, cant coral, manualitats, ball-berenar un divendres al mes, i serveis de podologia, barberia i perruqueria.

Treballar per i amb les persones grans 

De cara a l’any vinent s’espera continuar celebrant actes i festes i oferint activitats, excursions i estades pensades per les persones grans del municipi. Per això es va posat en marxa un procés participatiu per saber quines són les activitats i els serveis que més interessen als usuaris, a partir del qual es programaran les activitats amb més demanda.

Imatge inexistent

Segons explica la regidoria d’Acció Social, Àngels Canals, ’S’està treballant en la programació del curs vinent i en la regulació del funcionament del Casal, per tal d’anar-ne millorant la gestió, sempre amb l’objectiu de posar a l’abast de les persones grans de Sant Sadurní un equipament municipal on puguin realitzar activitats i trobar-se amb companys i companyes, un espai que els faciliti envellir activament, on puguin mantenir i ampliar la seva xarxa de relacions socials. El Casal d’Avis Municipal també vetlla per prevenir les situacions d’aïllament i promocionar la participació activa en la vida de la comunitat".

Un curs farcit d’activitats i amb molta participació

Al llarg del curs que ara s’acaba, a banda de les activitats fixes setmanals, s’han dut a terme un gran nombre d’activitats que han comptat amb una gran participació: un torneig de billar, que va rebre altres casals de gent gran del Penedès; espectacles teatrals amb música cantada amb playback i l’entitat “Salta a la Fama”, de Sant Esteve ses Rovires; concerts de la coral per celebrar dates assenyalades com Nadal, Setmana Santa i fi de curs; la presentació del Banc del Temps al Casal i concert de guitarra i veu; exposicions de manualitats, entre molts d’altres. També s’han fet excursions a la Sagrada Família, a Girona, una estada a Calafell.

El casal també és l’equipament municipal des d’on enguany s’ha col·laborat amb la regidoria d’Acció Social per organitzar la setmana Setmana de la Gent Gran, amb la participació de diferents agrupacions de persones grans, així com la Festa de final de curs que es va celebrar el dia 27 de juny i que va comptar amb una cantada de la coral del casal, amb l’obra de teatre “El malalt imaginari”, a càrrec grup sadurninenc Espai Lliure Grup de Teatre, una exposició de les manualitats realitzades pel grup de manualitats del casal durant aquest curs i un berenar. L’últim dels actes que s’han celebrat ha estat el dia 18 de juliol, en què el Casal va rebre el ’Grupo Revelación’.

Imatge inexistent

Espai compartit amb Creu Roja

Des que el casal va iniciar aquesta nova etapa, l’equipament del passeig Can Ferrer el comparteixen les persones grans del municipi i l’entitat Creu Roja. Amb l’objectiu d’afavorir el coneixement mutu i de fomentar la bona convivència entre els col·lectius s’han realitzat diversos actes conjunts. És el cas, per exemple, de l’acte de presentació dels col·lectius que es va realitzar amb gran participació el passat 9 de maig. Entre els diferents grups que d’avis i de nens/es també es va organitzar una xocolatada i moments de jocs de taula conjunts (avis/es i nens/es van jugar conjuntament a jocs tradicionals com el dòmino o cartes). Per a celebrar el fi de curs, el grup de joves de Creu Roja va elaborar galetes per a totes les persones grans del casal.

 Imatge inexistent

Imatge inexistent

Podeu veure més fotos al Flikr de l’Ajuntament

Pujar al principi de la pàgina