Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resintonització dels aparells de televisió
L’1 de gener de 2015, data límit per adaptar les antenes col·lectives

Aquest diumenge 26 d’octubre s’iniciaran les emissions per les noves freqüències de TDT. Per aquesta raó serà necessari resintonitzar els aparells de televisió als habitatges familiars amb antena individual. A les comunitats, les actuacions a realitzar a les antenes col·lectives dependrà del tipus d’instal·lació de recepció de la televisió existent, i s’haurà de contactar amb un instal.lador de telecomunicacions.

Dividend digital
 

El Dividend Digital és un conjunt de freqüències que ha de quedar disponible a la banda freqüencial tradicionalment utilitzada per a l’emissió de la televisió, per a l’ús de les comunicacions mòbils avançades. A Europa s’ha determinat que el conjunt de freqüències a alliberar serà la banda de 800 MHz (790-862 MHz). A l’estat espanyol, en l’actualitat, aquesta banda està ocupada per alguns canals de TDT (canals 61 al 69 de l’UHF).

L’alliberació del Dividend Digital és el procés de reordenació de freqüències necessari perquè la banda de 800 MHz quedi disponible a tota Europa. És a dir, reubicar els canals actuals en canals més baixos de la banda IV de l’UHF (canals del 21 al 60).

Un cop feta l’alliberació, la banda de 800 MHz deixarà d’utilitzar-se per la transmissió de la TDT i s’assignarà als operadors de telefonia mòbil per prestar nous serveis de banda ampla de quarta generació (4G).

Fins a l’1 de gener del 2015, les cadenes emetran simultàniament per la freqüència antiga i la nova i a partir de 1 de gener del 2015 només ho faran per a aquesta última, per tant aquesta serà la data límit per adaptar les antenes col·lectives. El cost del canvi l’hauran d’assumir els usuaris. En aquest sentit, el Govern de l’Estat ha posat en marxa un pla d’ajudes per subvencionar les adaptacions a les Comunitats de Propietaris.

Per a més informació podeu adreçar-vos al web televisiondigital.es i als telèfons 901 20 10 04 i 954 30 77 96.

Pujar al principi de la pàgina