Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb pluja21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Xerrada amb les entitats de la vila per explicar la nova reforma fiscal, que les obliga a presentar l´Impost de Societats

 Imatge inexistent

L’1 de gener de 2015 va entrar en vigor una reforma fiscal amb repercussions importants per a les entitats sense finalitat lucrativa. Entre d’altres, l’obligatorietat de presentar l’Impost de Societats o de portar una comptabilitat oficial.

Per tal d’explicar detingudament en què consisteix aquesta reforma fiscal (Llei 27/014, de 27 de novembre, de l’Impost de Societats) i altres novetats legislatives que afecten totes les entitats sense finalitat lucrativa, dilluns 26 de gener el Col·legi Sant Josep va acollir una jornada sobre fiscalitat associativa encaminada a explicar les afectacions, novetats i canvis que recull aquesta nova normativa, a càrrec de l’assessor fiscal, laboral i comptable especialitzat en entitats en totes les seves formes jurídiques, Roger Santiago.

51 entitats de la vila, representades per una setantena de persones, algunes acompanyades per representants d’entitats de fora de la vila, van assistir a la ponència, organitzada pel servei de Cultura de l’Ajuntament.

Durant la presentació Santiago va insistir en que les noves mesures fiscals impliquen que les entitats portin la comptabilitat de forma reglada i va explicar detalladament les obligacions que s’han de tenir en compte: obligacions amb el registre, documentals, comptables, fiscals i laborals, entre d’altres.

En aquest enllaç podeu consultar el document de la presentació.

La reforma fiscal

Fins ara la majoria d’entitats no lucratives es podien acollir als supòsits de no obligació de presentació de la declaració, però a partir d’ara, un cop eliminats aquests supòsits amb la reforma fiscal, totes les entitats estaran obligades a presentar l’Impost de Societats (sigui quin sigui el seu volum d’ingressos, encara que després no hagin de tributar i fins i tot si estan inactives); les que no el presentin cometran una infracció i no podran accedir a les subvencions públiques.

Malgrat que l’Impost de Societats no s’haurà de presentar fins al 2016, les entitats hauran de portar una comptabilitat de partida doble de l’any 2015 (diferenciant ingressos exempts i no exempts i despeses deduïbles i no deduïbles). Tot plegat comportarà una despesa afegida i complicarà la gestió econòmica de les petites entitats, que a Catalunya són molt nombroses i actives.

Les entitats hauran de justificar les despeses mitjançant factures, tiquets i rebuts de salari i hauran de tenir cura que les persones que els prestin serveis remunerats (monitors d’activitats, conferenciants, artistes, col•laboradors, etc.) tinguin regularitzada la seva situació laboral, per poder justificar oficialment la despesa i per evitar problemes amb la Inspecció de Treball (problemes com els que ja s’estan trobant els clubs esportius).

Pujar al principi de la pàgina