Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta i pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del darrer ple ordinari del mandat
El passat dijous es va celebrar la darrera sessió corporativa ordinària de l’Ajuntament de Sant Sadurní del mandat 2011-2015.
 
Un dels punts destacats del ple va ser la modificació de l’ordenança reguladora dels preus públics del Patronat de Turisme, que posa les bases per a impulsar una botiga a l’Oficina de Turisme per tal de comercialitzar productes de marxandatge amb la imatge promocional de Sant Sadurní. Tot i el recolzament, els grups de l’oposició van lamentar la lentitud en la presa de decisions i que l’aposta per dinamitzar el Centre d’Interpretació del Cava arriba tard. Jep Bargalló, regidor de Comerç i Turisme, va justificar el model de gestió del Patronat que aposta pel consens i la participació.
 
 
També va comptar amb el suport unànime la modificació de crèdit de 25.683 euros per a adequar la instal·lació elèctrica de baixa tensió de la zona de vestidors del pavelló de l’Ateneu. El regidor d’Hisenda, Josep Maria Ribas, va recordar que l’actuació era molt necessària i que permetrà accedir a una subvenció que rondarà els 14.000 euros.
 
Una de les principals novetats que es va donar a conèixer al ple va ser la inversió d’una caldera de biomassa, alimentada amb estelles vegetals, que donarà servei a la zona esportiva, l’escola bressol La Fil·loxereta i l’escola Jacint Verdaguer. El regidor de Medi Ambient, Albert Prat, va oferir una detallada exposició d’aquest projecte que suposa una aposta per les energies renovables i la sostenibilitat. El contracte es formalitza per un període de 15 anys amb un pressupost màxim de 1,344 milions d’euros més IVA.
 
Els dos grups de l’oposició van abstenir-se en l’adjudicació del servei de gestió de les zones blaves. El regidor de Governació, Xavier Rojo, va subratllar l’augment d’ingressos que experimenta el cànon que aportarà l’empresa adjudicatària a l’Ajuntament i la implantació d’algunes millores, com la possibilitat de fer el pagament per mòbil. Des del PP es va alertar que l’augment de vigilància comportarà un increment en les sancions i es va demanar que l’augment de la recaptació es reverteixi en la via pública. Des del PSC es va lamentar que l’adjudicació no contemplés el debat ampli dut a terme per a millorar la gestió de les zones blaves.
 
A la segona part del ple es van aprovar diverses revisions a la baixa del preu  de serveis com els de recollida de residus, la deixalleria municipal i el transport col·lectiu urbà, tenint en compte que l’IPC a desembre de 2014 va ser negatiu, del -1%. El PP va optar per l’abstenció, i va reclamar que es premiés la bona gestió i col·laboració ciutadana en aquests serveis.
 
També es va desencallar la millora de la variant a la carretera comarcal C-243a entre Vilafranca i Sant Sadurní amb l’aprovació de l’ocupació directa dels terrenys d’El Serralet. Des de l’oposició es va incidir en la durada d’un procés que s’ha prolongat durant 18 anys i el PSC també va queixar-se de manca de transparència i de les presses en les darreres negociacions de l’Ajuntament amb la Generalitat per a l’execució de les obres.
 
Mocions
 
El PSC, a petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Sadurní, va presentar una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional. L’acord, recolzat per tots els grups, garanteix facilitar espais municipals per a la recollida de signatures i la creació d’una taula municipal per a impulsar actes i accions de suport a la demanda ciutadana.
 
A l’apartat de precs i preguntes, la portaveu de CiU Àngels Canals va donar compte de l’informe jurídic sol·licitat a l’Associació de Municipis de Catalunya en relació a la decisió de l’alcaldessa sobre l’expedient a un treballador municipal que va aixecar polseguera als darrers plens municipals. Al seu torn, el PSC va consultar sobre les gestions per a la creació d’una rotonda a l’entrada de l’estació de tren o sobre un habitatge ocupat al carrer Castelló, entre d’altres.
 
A l’inici del plenari, que es va prolongar durant gairebé tres hores, tots els grups municipals van donar el condol al regidor Víctor Perxés pel recent traspàs del seu pare. La sessió va ser una de les més concorregudes del mandat, amb més d’una vintena d’assistents, molts d’ells membres de la PAH de Sant Sadurní.
 

 

ÀUDIO PLE MUNICIPAL

 

Pujar al principi de la pàgina