Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L’alcaldessa Maria Rosell als 1ers Premis Enoturisme de Catalunya

L’alcaldessa Maria Rosell va participar aquest dilluns al vespre a la primera edició dels Premis Enoturisme Catalunya, que reconeix les millors iniciatives enoturístiques en els àmbits d’allotjament, restauració o experiències.

L’acte celebrat a les caves Codorniu va comptar també amb la presència, entre d’altres del president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat pels consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, i del diputat en funcions de Turisme, Ramon Riera.

El lliurament d’aquests guardons s’ha fet en el marc de la 1a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, un acte organitzat a les caves Codorníu de Sant Sadurní d’Anoia per la Direcció General de Turisme i de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència dels consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta.

Programa de promoció turística Enoturisme Catalunya

Aquests guardons formen part del programa Enoturisme Catalunya de la Generalitat de Catalunya que, des de fa dos anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, té com a repte principal posicionar Catalunya com a destinació referent a escala mundial.

Aquesta iniciativa ha suposat la posada en marxa d’un pla d’accions dotat amb 600.000 euros i que compta amb el consens i la implicació de tot el sector d’arreu del territori. Gràcies a aquest pla de promoció i per primera vegada, la Generalitat donarà a conèixer els vins catalans des de la perspectiva de producte turístic, en els principals mercats emissors.

En aquest sentit, i a més de la convocatòria dels primers Premis de l’Enoturisme, ja s’han dut a terme diverses accions per potenciar l’oferta enoturística catalana. Destaca la creació de la Taula d’Enoturisme que treballa amb la màxima cooperació i coresponsabilitat publicoprivada en la millora de la competitivitat enoturística del territori en tots els àmbits: qualitat, especialització, estratègia, innovació, coneixement, senyalització, promoció i comercialització.

En formen part la Direcció General de Turisme, l’INCAVI, l’Agència Catalana de Turisme, els Patronats de les 4 Diputacions, Turisme de Barcelona, URV, les DO’s i empreses, cellers i professionals destacats del món de l’enoturisme.

Altres accions que s’han dut a terme són la senyalització de les entrades a les Denominacions d’Origen (DO) vinícoles catalanes amb 30 plafons i la publicació d’un mapa guia de l’enoturisme català.

Pujar al principi de la pàgina