Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta16ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 12.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Noves instal·lacions fotovoltaiques a l'escola La Pau i L'Espurna
plaques solars
S'han col·locat un total de 96 mòduls amb capacitat per a generar uns 75 kw/hora. La inversió ha ascendit a uns 34.500 euros i s'espera que ja en el primer any de funcionament l'estalvi energètic s'acosti als 12.000 euros

Aquests dies s'està completant la posada en marxa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques a l'Escola La Pau i l'escola bressol L'Espurna. En total són 96 mòduls distribuïts entre les cobertes dels dos edificis, i que generaran una potència pic acumulada de més de 50kw i una capacitat energètica de quasi 75kw/hora.

La inversió ha comptat amb un pressupost de 34.586 euros + IVA i la previsió és que les plaques permetin als dos equipaments gaudir d'un autoconsum que s'aproparia al 60% i que, sumant-hi els excedents de producció de la instal·lació, poden suposar una reducció del cost de la factura de l'energia que es xifra en uns 12.000 euros anuals a partir del primer any, i amb un estalvi acumulat en els propers 25 anys que superaria el mig milió d'euros, descomptant-hi la inversió de la instal·lació.

 Centre Cultural

Aquest mes d'abril està previst l'inici de la instal·lació d'una nova bateria de plaques fotovoltaiques al Centre Cultural de la plaça Nova, amb un pressupost de 26.862 euros + IVA, per tal de seguir avançant en la implementació d'un nou model de consum i una millora de l'eficiciència i l'autonomia energètica dels equipaments municipals.

Cal recordar que el mes de setembre passat es van instal·lar prop d'una vuitantena de mòduls al pavelló de l'Ateneu, una de les instal·lacions amb major demanda energètica.

Pujar al principi de la pàgina